YLEISTÄ TIETOA

Tietoa viisumin hakemisesta:

Kiinan matkustavilta vaaditaan viisumi. Poikkeuksena on Hongkong ja Macao (alle 90 päivän matka) sekä kolmanteen maahan jatkavat matkustajat.

Toistaiseksi viisumianomus hylätään, mikäli viisumin anoja on oleskellut yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta Liberiassa, Sierra Leonessa tai Guineassa.  

 

Lisätietoa 72h viisumivapaasta oleskelusta Transit-luvalla löydät valitsemalla viisumivalikosta "Transitviisumin".

 

 

  1. Toimita seuraavat dokumentit

    Kiina Transitviisumi Hakemus

    Kiinassa voi oleskella ilman etukäteen hankittua viisumia alle 72 h mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

    1) Matkustajalla on jonkin seuraavan maan kansalaisuus:

    Itävalta, Belgia, Tsekin Tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Kreikka, Unkari, Islanti, Italia, Liettua, Latvia, Luxenburg, Malta, Hollanti, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Venaja, UK, Irlanti, Kypros, Bulgaria, Romania, Ukraina, USA, Kanada, Meksiko, Argentina, Chile, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä Korea, Japani, Singapore, Brunei, Arabiemiraatit, Quatar

    2) Matkustajalla on matkaan vaadittava matkustusasiakirja sekä vahvistettu lentolippu kolmanteen maahan, jonka lähtö on enintään 72h Kiinaan saapumisesta. 

    Esimerkkejä:

    Helsinki- Peking- HongKong: Pekingissä saa oleskella 72h

    HongKong-Peking- Helsinki: Pekingissä saa oleskella 72h

    Helsinki- Hanoi- Peking- Helsinki: Pekingissä saa oleskella 72h

    Helsinki - Peking - Helsinki: Matkustaja tavitsee viisumin, vaikka matka-aika olisi alle 72h Pekingissä

    3) 72h Transitviisumin saa ainoastaan seuraavilla lentoasemilla: Capital Airport of Beijing, Pudong, Chengdu Shuangliu Airport, Shanghai Hongqiao International Airport.

    Usein kysytyt kysymykset koskien 72 h transit-viisumia lähetystön sivuilla englanniksi:  http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1350566.htm

     

    Kiinassa voi oleskella myös 144 tuntia ilman etukäteen hankittua viisumia seuraavilla ehdoilla:

    1) Matkustajalla on jonkin seuraavan maan kansalaisuus:

    Albania, Argentina, Itävalta, Australia, Belgia, Bosnia ja Herzegovina, Brasilia, Brunei, Bulgaria, Kanada, Chile, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Italia, Japani, Latvia, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Meksiko, Montenegro, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Puola, Qatar, Romania, Venäjä, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Etelä-Korea, Espanja, Ruotsi, Arabiemiraatit, Ukraina, Iso-Britannia, USA.

     

    2) Matkustajalla on matkaan vaadittava matkustusasiakirja sekä vahvistettu lentolippu kolmanteen maahan, jonka lähtö on enintään 144 h Kiinaan saapumisesta. 144 h transitviisumin ehtona on että matkustaja oleskelee vain seuraavilla alueilla: Shanghai Municipality, Jiangsu Province ja Zhejiang Province

     

    3) 144 h transitviisumi on mahdollista saada vain seuraavilta asemilta: Shanghai Pudong International Airport, Shanghai Hongqiao International Airport, Shanghai Port International Cruise Terminal, Shanghai Wusongkou International Cruise Terminal, Shanghai Railway Station, Nanjing Lukou International Airport, or Hangzhou Xiaoshan International Airport

     

    Usein kysytyt kysymykset koskien 144 h transit-viisumia lähetystön sivuilla englanniksi: http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1401858.htm