YLEISTÄ TIETOA

Tietoa viisumin hakemisesta:

Jos matkustat Venäjälle paras tapa hankkia viisumi on Visumservicen avulla. Meillä on laaja kokemus viisumin hankkimisesta ja tieto vaadittavista asiakirjoista.

Suomalaiselle pakollinen Venäjän viisumi on haettava ennen matkan alkua.

 1. TILATAKSESI VIISUMIN PAINA TÄSTÄ.

 2. Toimita seuraavat dokumentit

  Venäjä Lehtimiesviisumi Hakemus

   

  • Passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen. Passin tulee olla täysin virheetön ja ehjä ja siinä tulee olla viisumia varten 2 tyhjää sivua.

  • Viisumihakemuslomake täytetään internetissä, tulostetaan ja allekirjoitetaan. Täytä hakemukseen matkustajan yhteystiedot (kotiosoite, puhelinnumero ja sähköposti). Hakemus on voimassa 30 vrk tallennushetkestä ja sen tulee olla voimassa kun asiakirjat toimitetaan lähetystöön. Hakemukseen ei saa tehdä käsin korjauksia/muutoksia.

  • Värillinen passikuva, joka on enintään 6 kk vanha (HUOM! Lähetystö ei hyväksy yli 6 kk vanhoja kuvia!). Kuva ei saa olla skannattu tai isommasta kuvasta leikattu. Valokuva kiinnitetään viisumihakemukseen liimaamalla. Visumservice voi myös tulostaa passikuvan puolestasi, hinta EUR 8 (+alv 24%). Lähetä kuva sähköpostitse: info@visumservice.fi. Katso kuvavaatimukset tästä.

  • Matkavakuutustodistus. Todistuksesta tulee käydä ilmi vakuutuksen voimassaolo ja kattavuus Venäjälle suuntautuvan matkan ajaksi. Vakuutus tulee kattaa ruumiinkuljetuskulut. Vakuutustodistuksessa tulee olla vakuutetun nimi ja syntymäaika sekä vakuutusvirkailijan nimi, allekirjoitus ja puhelinnumero tai vaihtoehtoisesti nimi, allekirjoitus ja yhtiön leima.Yrityksen nimellä olevaan vakuutuskorttiin tarvitaan myös erillinen edellä esitetyn kaltainen todistus.

  • Lehdistökortti ja kopio sen molemmista puolista. Anottaessa monikertaviisumia täytyy liittää todistus journalistiliitosta siitä, että lehtimieskortti on voimassa viisumin voimassaoloaikana. 

  • Työnantajalta alkuperäinen todistus työtehtävästä, jossa on matkustajan koko nimi, passin tiedot sekä kansalaisuus. 

   

  Lisävaatimuksista:

  Viisumi myönnetään hakijoille, jotka ovat menossa tekemään journalistista työtä, mm. välittämään tietoa yksittäisistä tapahtumista, tekemään reportaaseja tai suorittamaan muita toimituksen antamia tehtäviä. Journalistiviisumia ei myönnetä pysyvän kirjeenvaihtajan vuoden mittaista työkomennusta varten.

   

  Käsittelyaika:

  • 8 kalenteripäivää

  • pikaviisumi (vain kertaviisumi) 4 arkipäivää, jolloin hakijalla on oltava pikapyyntökirje työnantajalta konsulaatille (kirje englanniksi tai venäjäksi).

   

  Käyntien määrä ja voimassaoloaika:

  Sopimuksen mukaan toimittajille voidaan myöntää monikertaviisumeja 1-5 vuoden ajaksi. Enintään yhden vuoden voimassaolevien monikertaviisumien myöntäminen edellyttää, että toimittaja on edellisen vuoden aikana saanut vähintään yhden kertaviisumin ja käyttänyt sitä Venäjän maahantuloa ja oleskelua varten, ja hänellä on edelleen perusteltu syy hakea monikertaviisumia.

  • Vähintään kaksi ja enintään viisi vuotta voimassa olevia monikertaviisumeja voi saada edellyttäen, että hakija on kahden edellisen vuoden aikana käyttänyt hänelle myönnettyä yhden vuoden toistuvaisviisumia.

  • Sekä kertaviisumin että monikertaviisumin voimassaoloa voimassaoloaika on enintään 90 päivää jokaisen 180 päivän pituisen ajanjakson kuluessa.

   

Hinnat:

Jatka tilaustasi; valitse viisumityyppi ja palvelut.

 • Lähetystön kulut

  Russia - journalist visa - multiple entries - 12 months - 11 days processing

  35,00 EUR

 • Lisämaksut

  Russia - VFS/Russian consulate fee

  26,00 EUR

 • Visumservice -käsittelymaksu

  Visumservice Finland

  75,64 EUR

Yhteensä (sis. 24% alv.):

136,64 EUR