YLEISTÄ TIETOA

Suomen kansalainen voi oleskella turistina Yhdysvalloissa viisumitta enintään 90 päivää.

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa, ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. Esta maksetaan luottokortilla. Yhdysvaltojen viisumi-, passi- ja ESTA -säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä eli mikäli esimerkiksi vaihtaa konetta Yhdysvalloissa. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. 

Matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Irakissa, Syyriassa, Iranissa, Sudanissa, Libyassa, Somaliassa tai Jemenissä  tarvitsevat viisumin. Kyseisille matkustajille ei riitä pelkkä ESTA-matkustuslupa.

ESTA-rekisteröinnin voit tehdä TÄSTÄ

Passi:

Yhdysvaltain turvallisuusministeriö (Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain suurlähetystö tiedottavat passivaatimuksista viisumitta Yhdysvaltoihin matkustaville seuraavaa:

  • passin on oltava koneellisesti luettava
  • passissa on oltava skannattu valokuva
  • passissa on oltava biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enään voimassa 1.4.2016 lähtien)
  • passin on oltava voimassa koko matkan ajan (suositellaan kuitenkin passin olevan voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen)
  • lapsilla on oltava oma passi

Väliaikaisella passilla matkustava ei voi käyttää viisumivapausohjelmaa, vaan hän tarvitsee viisumin.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

 

  1. TILATAKSESI VIISUMIN PAINA TÄSTÄ.

  2. Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Yhdysvaltoihin alle 90 päivän liikematkalle.

    Sähköinen matkustuslupa ESTA on pakollinen ennen matkaa. Mikäli ESTAan tarvittavat vaatimukset eivät täyty, viisumia on anottava Yhdysvaltojen lähetystöstä.

    Huomioithan, että et ole oikeutettu matkustamaan ESTA -matkustusluvalla, mikäli jokin seuraavista kohdista koskee sinua:

    • Sinut on pidätetty tai tuomittu rikoksesta.

    • Sinulla on pitkäaikainen vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus tai olet huumeriippuvainen. Lue lisää tästä.

    • Matkasi Yhdysvalloissa kestää yli 90 päivää

    • Sinulla ei ole koneellisesti luettavaa passia

    • Olet sellaisen maan kansalainen, joka ei ole oikeutettu matkustamaan Yhdysvaltoihin ESTAlla. Tarkista ESTAan oikeuttavat kansalaisuudet tästä.

    • Sinulta on aiemmin evätty viisumi Yhdysvaltoihin

    • Sinut on käännytetty tai sinulta on evätty pääsy Yhdysvaltoihin aiemmin

    • Matkustat Yhdysvaltoihin yksityiskoneella tai -aluksella

     

    Mikäli Sinun on haettava viisumia etukäteen, Visumservice auttaa mielellään.

    Voimme opastaa hakemuksen kanssa, varata haastatteluajan lähetystöstä sekä suorittaa puolestasi viisumimaksun lähetystöön.

    Aloita viisumihakemusprosessi antamalla tietosi - avaa lomake tästä.  

    B1 -business viisumia varten vaaditaan seuraavat dokumentit:

    • Viisumihakemuslomake, jonka saat sähköpostiisi kun viisumitilaus Visumservicelle on tehty.

    • Passikuva
    • Takuukirje työnantajalta
    • Kutsukirje kontaktihenkilöltä/-yritykseltä Yhdysvalloista (ei pakollinen)

     

    Käsittelyaika:

    Kokonaisuudessaan noin 3-6 viikkoa

    • 2-3 arkipäivää hakemuksen täyttämiseen

    • Haastatteluaika n. 1-4 viikon kuluttua prosessin aloittamisesta

    • Viisumin palautus kestää noin yhden viikon

     

    Visumservicen käsittelymaksu:

    • EUR 250 (+24% alv)
    • Pikakäsittely on mahdollinen, hinta EUR 350 (+24% alv). Hakemus täytetään 24 tunnin sisällä (arkipäivän aikana) ja hintaan sisältyy pikapyyntö kiireellistä haastatteluaikaa varten.