YLEISTÄ TIETOA

Suomen kansalainen voi oleskella turistina Yhdysvalloissa viisumitta enintään 90 päivää.

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa, ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. Esta maksetaan luottokortilla. Yhdysvaltojen viisumi-, passi- ja ESTA -säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä eli mikäli esimerkiksi vaihtaa konetta Yhdysvalloissa. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. 

Matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Irakissa, Syyriassa, Iranissa, Sudanissa, Libyassa, Somaliassa tai Jemenissä  tarvitsevat viisumin. Kyseisille matkustajille ei riitä pelkkä ESTA-matkustuslupa.

ESTA-rekisteröinnin voit tehdä TÄSTÄ

Passi:

Yhdysvaltain turvallisuusministeriö (Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain suurlähetystö tiedottavat passivaatimuksista viisumitta Yhdysvaltoihin matkustaville seuraavaa:

 • passin on oltava koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva
 • passissa on oltava biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enään voimassa 1.4.2016 lähtien)
 • passin on oltava voimassa koko matkan ajan (suositellaan kuitenkin passin olevan voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen)
 • lapsilla on oltava oma passi

Väliaikaisella passilla matkustava ei voi käyttää viisumivapausohjelmaa, vaan hän tarvitsee viisumin.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

 

 1. Valitse viisumityyppi ylhäällä olevasta valikosta

 2. Toimita seuraavat dokumentit

  Yhdysvallat Legalization Hakemus

  Seuraavien dokumenttien legalisointi:

  • Juridiset dokumentit
  • Liiketoiminnan dokumentit

   

  Tämä maa kuuluu Haagin sopimukseen, Haagin sopimuksessa olevien maiden asiakirjat laillistetaan maistraatissa Apostille leimalla. Ulkoasiainministeriön laillistamista ei asiakirjoille tarvita.

   

  Lisätietoja Apostille-todistuksesta tästä.

   

Hinnat:

Jatka tilaustasi; valitse viisumityyppi ja palvelut.

 • Lähetystön kulut

  Notary public

  12,00 EUR

 • Visumservice -käsittelymaksu

  Visumservice Legalization

  75,64 EUR

Yhteensä (sis. 24% alv.):

87,64 EUR