YLEISTÄ TIETOA

Suomen kansalainen voi oleskella turistina Yhdysvalloissa viisumitta enintään 90 päivää.

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa, ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. Esta maksetaan luottokortilla. Yhdysvaltojen viisumi-, passi- ja ESTA -säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä eli mikäli esimerkiksi vaihtaa konetta Yhdysvalloissa. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. 

Matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Irakissa, Syyriassa, Iranissa, Sudanissa, Libyassa, Somaliassa tai Jemenissä  tarvitsevat viisumin. Kyseisille matkustajille ei riitä pelkkä ESTA-matkustuslupa.

ESTA-rekisteröinnin voit tehdä TÄSTÄ

Passi:

Yhdysvaltain turvallisuusministeriö (Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain suurlähetystö tiedottavat passivaatimuksista viisumitta Yhdysvaltoihin matkustaville seuraavaa:

 • passin on oltava koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva
 • passissa on oltava biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enään voimassa 1.4.2016 lähtien)
 • passin on oltava voimassa koko matkan ajan (suositellaan kuitenkin passin olevan voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen)
 • lapsilla on oltava oma passi

Väliaikaisella passilla matkustava ei voi käyttää viisumivapausohjelmaa, vaan hän tarvitsee viisumin.

Matkustajat, joilla on viisumi, voivat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin kyseisellä viisumilla, eikä heidän tarvitse anoa erillistä ESTA-hyväksyntää. ESTA on voimassa kaksi vuotta. Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä.

 

 1. Mikäli matkan tarkoituksena on työ tai mikäli olette viipymässä Yhdysvalloissa yli 90 päivää, viisumia on anottava lähetystöstä. Visumservicen kautta saat halutessasi apua online hakemuksen täytössä, lähetystön haastattelun varauksessa sekä maksun suorittamisessa.

  Yhdysvaltojen viisumiasiat hoidetaan keskitetysti Visumservicen toimistolla Oslossa Norjassa. 

  Tarkista viisumityyppiisi tästä ja aloita viisumiprosessi.

   

  Seuraavat liitteet vaaditaan B-1/B-1 OCS alle 6kk, viisumihakemusta varten:

   

  Tai:

  • Kutsukirje asiakkaalta/kumppanilta Yhdysvalloista.

  Huomioithan, että kaikki hakemukset käsitellään Visumservicen osalta Norjassa. Kaikki tiedustelut osoitteeseen: info@visumservice.no

  Viisumitilauksen voit aloittaa tarkistamalla viisumityyppisi tästä

   
  Lisävaatimuksia:

   

  • Työlupa alueella: Americas Outer Continental Shelf: OCS dokumentti (Approval from U.S. Coatsguard (OCS-document).

  • Työluvat yli 6 kk (H-1B/L-1). Vaaditaan:  work authorization from U.S. Coastguard. 

   

  Käsittelyaika:

  Kokonaisaika 3-6 viikkoa: 

  • 1-3 arkipäivää hakemuksen täyttöön.

  • 1-4 viikon odotusaika haastatteluajan saamiseksi lähetystöön

  • 1 viikko, viisumin palautusweek for return of processed visa.

   H-1B/L-1 viisumeiden käsittelyajat ovat huomattavasti pitempiä

   

  Visumservicen käsittelymaksu:

  • EUR 250 (+24% alv)
  • Pikakäsittely on mahdollinen,hinta EUR 350 (+24% alv). Hakemus täytetään 24 tunnin sisällä (arkipäivä) ja hintaan sisältyy pikapyyntö kiireellistä haastatteluaikaa varten.