YLEISTÄ TIETOA

Tietoa viisumin hakemisesta:

Huolimatta siitä minkälaista matkaa suunnittelet kannattaa viisumin hankintaan valita Visumservice. Me olemme päivittäin yhteistyössä lähetystön kanssa ja tiedämme mitä viisumin saamiseen vaaditaan.

Saudi-Arabiaan matkustavalta vaaditaan viisumi.  Visumservice auttaa sinua saamaan liikematkaviisumin, työviisumin tai viisumin sukulaisvierailuja varten. Kaikkiin viisumeihin vaaditaan virallinen kutsu Saudi-Arabiasta.

 1. Valitse viisumityyppi ylhäällä olevasta valikosta

 2. Toimita seuraavat dokumentit

  Saudi-Arabia Business-viisumi Hakemus

  Seuraavat dokumentit vaaditaan Saudi-Arabian business-viisumia varten:

   

  • Passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Passissa tulee olla yksi tyhjä aukeama.

  • Värillinen passikuva, joka liitetään mukaan hakemukseen. Tarkista vaatimukset tästä. Visumservice voi tulostaa valokuvan, hinta EUR 8. Lähetä valokuva sähköisesti info@visumservice.fi.

  • Enjazit online-hakemus Saudi Arabian lähetystön sivuilla ja maksukuitti viisumimaksusta. Linkki Enjazit online-lomakkeeseen tässä.
   Visumservice voi tehdä Enjazit -onlinehakemuksen puolestanne (lisämaksu EUR 55 + alv.). Mikäli haluatte käyttää tätä palveluamme, lomakkeeseen tarvittavat tiedot on helppo antaa tästä

  • Elektroninen kutsukirje saudiarabialaiselta yritykseltä. Kutsukirjeessä tulee olla viisumin hakijan kaikki nimet, henkilötunnus, yhtiön nimi ja hakijan ammatti. Kutsun tulee olla osoitettuna Saudi-Arabian Helsingin konsulaatille.

  • Kaupparekisteröintitodistus saudiarabialaiselta yritykseltä.

  • Alkuperäinen takuukirje ja kirjeessä tarkasti viisumin hakijan nimitiedot ja kansallisuus, passin numero, ammatti/asema yrityksessä ja palvelusaika, matkan tarkoitus ja tarkka ajankohta. Lisäksi kirjeessä tulee olla saudiarabialaisen yrityksen kontakti: nimitiedot, osoite ja puhelinnumero. Kirjeestä tulee käydä ilmi se, että viisumin hakijan yritys vastaa kaikista kuluista vierailun aikana ja kirjeessä tulee olla yrityksen leima ja takaajan allekirjoitus. Kirjeen  tulee olla osoitettuna Saudi-Arabian Helsingin konsulaatille ja se tulee leimauttaa Kauppakamarissa. Huom! Leiman on oltava alkuperäinen, lähetystö ei hyväksy sähköistä leimaa.

  • Matkavakuutus: Enjazit online -hakemuksen yhteydessä on ostettava Saudi-Arabian hyväksymä pakollinen matkavakuutus. Matkavakuutusyhtiöiden lista ja vakuutuksien hinnat vaihtelevat joka oston yhteydessä. Vakuutuksen hinta USD 20 - USD 230 ja matkavakuutuksen oston yhteydessä maksettava palvelumaksu USD 10,50. Matkavakuutuksesta ei saa vahvistusta eikä vakuutuksen tietoja tai ehtoja ei ole saatavilla. Kun Visumservice tekee Enjazit -hakemuksen hakijan puolesta, valitsemme aina edullisimman tarjolla olevan vakuutuksen. Tämä Saudi-Arabian hyväksymä vakuutus on pakollinen, vaikka hakijalla olisi voimassaoleva matkavakuutus.

   

  Enjazit online-hakemuksessa, kutsukirjeessä ja takuukirjeessä hakijan ammatti ja tittelit tulee täsmätä.

  Visumservicen palveluihin kuuluvat myös mainitun Enjazit online -hakemuksen täyttö sekä dokumenttien legalisoinnit Kauppakamarissa. 

   

  Lisävaatimuksista:

  • Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee liittää mukaan kopio KELA-kortista tai oleskeluluvasta.

  • Working visit-viisumiin tarvitaan kopio työsopimuksesta Suomalaisen yrityksen ja Saudi Arabialaisen yrityksen välillä.

  Huomio!

  • Mikäli passissa on voimassaoleva monikertaviisumi, lähetystö ei myönnä uutta viisumia ennen kuin vanha viisumi on umpeutunut. 

   

  Käsittelyaika lähetystössä:

  Saudiarabialaisilla Enjazit-sivustoilla on hyvin usein erinäisiä teknisiä ongelmia sekä häiriöitä viisumimaksujen suorittamisen kanssa. Tämä on syy miksi käsittely voi venyä. Joskus sivut tai maksut eivät toimi jopa viikkoon.

  • Noin 4-12 työpäivää. 

   

  Käyntien määrä ja voimassaoloaika:

  Käyntien määrä ja viisumin kesto riippuu Saudi-Arabiasta saadusta kutsusta.

  Kutsusta riippuen hakija voi saada:

  • Yksikerta- tai monikertaviisumin.

  • Yleisimmät viisumityypit ovat Commercial visit ja Working visit. 

  • Lisätietoa Visumserviceltä. 

Hinnat:

Jatka tilaustasi; valitse viisumityyppi ja palvelut.

 • Lähetystön kulut

  Saudi-Arabia - commercial visit visa - multiple entry - incl. mandatory insurance fee

  79,00 EUR

 • Lisämaksut

  Application form - Enjazit - 68,20 EUR

  Visumservice Finland Legalization Chamber of Commerce - 75,64 EUR

  143,84 EUR

 • Visumservice -käsittelymaksu

  Visumservice Finland

  75,64 EUR

Yhteensä (sis. 24% alv.):

298,48 EUR